Loader

Mücevher Tasarımında Son Trendler

Mücevher Tasarımında Son Trendler

Mücevher Tasarımında Son Trendler

Mücevher ışıltılı detaylarıyla her zaman olduğu gibi her durumda ve her ortamda odak olmayı başarıyor.

Sürdürülebilir Altın

Dünyanın geleceği ve kaynakları doğru kullanmanın odak olduğu günümüzde bu bilinç mücevhere de yansıyor. Kullanılan mücevherin ya da aksesuarın sadece güzel görünmesi değil bilinçli bir değerle üretilmiş olması büyük bir artı katıyor. Altının madeninden alınıp işlenmesinden tüketiciye ulaşana kadar geçirdiği süreç -özellikle işçi emeği- düşünülünce sürdürülebilir altın seçimi değer kazanıyor.

Labaratuvar Pırlantaları

Meghan Markle, Penelope Cruz, Emma Watson, Zoe Kravitz, Lady Gaga ve Camila Mendes gibi isimlerin mücevherlerinde ortak bir nokta var: Laboratuvar üretimi mücevherlerle kırmızı halıda yürümeleri. Pırlantanın yer altında milyarlarca yılda oluşması, böylesine değerli olmasında büyük bir etken. Ama konu yine sürdürülebilirliğe, etik çalışma düzenine gelince ve bilim işin içine girince pırlantanın laboratuvarda üretilmiş versiyonu da mücevher sektöründe yerini almaya başladı. Bir karat elmas için 250 ton toprak taşımak gerektiği ve yine her bir karat için atmosfere 57 kg karbon salındığı düşünülünce laboratuvar pırlantasını seçmek daha kolay oluyor.

İkinci El Mücevher

Sürdürülebilirliğin mücevherdeki bir diğer yansıması ise ikinci el oluyor. Yer aldığı koleksiyona göre değeri ‘vintage’ kategorisinde katlanan ya da ederinden çok daha uyguna alınabilen mücevherler yeni bir sektör yaratmaya devam ediyor. Öyle ki ikinci el satışla mücevheri piyasa ederinden yüzde 80 gibi bir oranda daha uyguna almak mümkün oluyor. Sotheby’s ve Christie’s gibi dünyanın en ünlü müzayede evlerinin koleksiyonlarında mücevherlerin çok daha sık görülmesi 2023’e dair ipuçlarını kuvvetlendiriyor.