Loader

Dijital mücevherler: Geleceğin takıları

Dijital mücevherler: Geleceğin takıları

Dijital mücevherler: Geleceğin takıları

Modern çağın teknolojisi ve moda trendlerinin birleştiği eşsiz tasarımlar artık hayatımızın merkezinde yer alarak hayatın karmaşık yapısında bizlere basit çözümlemeler sağlıyor.

Modern çağın getirdiği yeniliklerle birlikte değişen hayatımızda bilgisayarımızı yanımızda taşımaktan fazlasını bize sağlayan yeni bir dönem başlıyor;  dijital mücevherler. Yüzyıllar öncesine dayanan insan vücuduyla teknoloji harikası cihazlar buluşuyor. Gelişen teknolojide son model cihazların kablolarından kurtularak moda trendleriyle revize edilmiş bir bütünlük oluşturan dijital mücevherler sayesinde artık teknolojiyi üzerimizde taşıyoruz. 

Giyilebilir teknolojinin 16. yüzyıldan bu yana cep saatleriyle başlayan tarihi sürecini bugün modern anlamda üst düzey bir teknoloji haline gelen ilk giyilebilir bilgisayar olarak üretimi Edward O. Thorp tarafından 1955 yılında tasarlandı ve ClaudeShannon’un katılımı ile 1961 yılında icat edildi. Bu değişim hareketi ardından 1994 yılında Toronto Üniversitesi’nden Mike Rucci ve Edgar Matias, kullanıcının koluna takılabilen bileklik biçiminde bilgisayar gelişimini de beraberinde getirdi. Daha sonrasında gelişen mucizevi tasarımlarla akıllı giyilebilir teknolojiler akademi ve endüstri alanında büyük ilgiyi beraberinde getirdi. Büyük ses getiren zamanın son teknoljisi ürünleri tanıtmak adına ilk kez Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Carnegie Mellon Üniversitesi ve Georgia Teknoloji Enstitüsü tarafından ortaklaşa “Akıllı Giyilebilir Bilgisayar” isimli uluslararası bir sempozyum düzenlendi.  Böylelikle günümüze kadar gelen süreçte çeşitli aşamalardan geçen ve gelişen giyilebilir teknoloji son halini 21. yüzyılda aldı. 2000 yılında sağlık alanında kullanımı sağlayan teknoloji harikası yüzükle hastaların sağlık durumunu her an gözlemlemeyi mümkün kılan tasarım hayata geçildi. 2002’de Nokia üretim pazarına girerek bluetooth setini alıcıya sundu. İlk çıkış yaptığı zamandan bu yana büyük ilgi toplayan bu ürün hala üretimde alıcısıyla buluşuyor. Beraberinde gelen ayakkabının içerisine yerleştirilen fitness izleme kiti spor alanında yapılan yeniliklerden olduğu gibi, akıllı gözlüğün sektöre dahil olmasıyla giyilebilir teknoloji hayatımızdaki popüler yerini aldı.

Giyilebilir teknoloji ürünlerinin geçmişten bugüne olan tarihi sürecine bakıldığında hayatımızın merkezinde olduğunu görüyoruz. Modern dönemin en gözde teknolojisini oluşturan yüzükler, gözlükler, kolyeler, bilezikler, kol saatleri ve ayakkabılarıyla modanın merkezinden geçip nano teknoloji harikasıyla birleşmesinin ardından bizlere yeni bir yaşam kalitesi sağlıyor. Dijital mücevherlerin en görkemli halini gelin birlikte görelim.