Loader

Altında Yükseliş Sürüyor.

Altında Yükseliş Sürüyor.

Altında Yükseliş Sürüyor.

ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Altın fiyatlarındaki yükselişi değerlendiren Sakarya Sarraf Kuyumcu ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes, altın fiyatlarındaki artışın çeşitli sebepleri olduğunu fakat en önemli sebebinin Avrupa borsalarının eksiyle kapaması olduğunu söyledi.

‘BEKLENENİN ÜSTÜNDE’
Dünyadaki petrol fiyatlarının ani düşüşünün de altın fiyatlarındaki artışı tetiklediğini söyleyen Başkan Serbes, “Çin ekonomisin kötü gidişatı, Avrupa borsalarının eksiyle kapanması ve Türkiye’nin çevresindeki Suriye’nin, Irak’ın içinde bulunduğu durum ve terör gibi olaylar altın fiyatlarının beklenenden çok daha üstünde olmasını sağlıyor” diye konuştu.
‘AÇIKLAMA BEKLENİYOR’
Şuan için dünyada güvenebilir tek limanın altın olduğunu söyleyen Serbes, “ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamaları kilometre taşı olarak belirlenen faiz oranını düşük açıklarsa, yatırımcı parasını altına yönlendirir, yüksek açıklarsa borsaya girer. Federal rezervin en son açıklamaları da düşük faiz oranıdır” dedi.
DÜNKÜ ALTIN FİYATLARI
Dün ihtibariyle altın fiyatları ise şöyle oluştu; 24 Ayar Altın Fiyatı: 116 lira 98 kuruş. Altın / Ons Fiyatı: bin 242 lira 52 kuruş. Altın Kg / Dolar Fiyatı: 3 bin 940 lira 22 kuruş. Ayar Altın Fiyatı: 107 lira 15 kuruş. Ayar Altın Fiyatı: 68 lira 43 kuruş. Çeyrek Altın Fiyatı: 200 lira 75 kuruş. Yarım Altın Fiyatı: 407 lira 51 kuruş ve Tam Altın Fiyatı: 799 lira.