Loader

Kuyumcular 10 Taksit Yapmalı

Kuyumcular 10 Taksit Yapmalı

Kuyumcular 10 Taksit Yapmalı

Adapazarı Sarraf Kuyumcular ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes, “Kanunen 4 taksit yapabiliyoruz, taksitler kaldırıldığında kaybettiğimiz müşterimizi 4 taksitle toplamaya çalışıyoruz. Taksit sayısı kuyumcularda en az 10 olmalı” dedi
ZARAR GÖRDÜK
 
Adapazarı Sarraf Kuyumcular ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes, kuyumcu esnafının sıkıntılarının devam ettiğini ifade ederek, “Mart ayı dert ayı denir, Mart ayından çıktık ama sıkıntılarımız devam ediyor. Esnaf olarak hiçbir müşterimize sıkıntımızı yansıtmıyoruz ama sorunlarımız da devam ediyor. Özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra maalesef kuyumcu ve mücevherci sektörümüz zarar gördü” ifadelerini kullandı.
 
ORTA DİREK YOK
 
“17-25 Aralık süreci ve bununla beraber gelen kredi kartı taksitlendirmesinin sonlandırılması, bizim sektör olarak orta direk dediğimiz müşteri portföyümüzü yok etti” diyen Başkan Serbes, “Normal orta gelirli bir aileden 4 bin lirayı birden çekerseniz ödemeleri sarsılır, ama 4 bin liralık alışverişi 10 ayrı taksitle yaparsanız, müşteri taksiti bitince mutlaka alışverişe yine size gelir” diye konuştu.
 
10 TAKSİT OLSUN
 
Başkan Serbes sözlerine şöyle devam etti, “Bugün kanunen 4 taksite kadar taksitlendirme yapabiliyoruz, bunan karşılık kaybettiğimiz müşterimizi 4 taksitle toplamaya çalışıyoruz, taksit sayısı kuyumcularda en az 10 olmalı. Geçtiğimiz dönemlerde kredi kartı alışkanlıklarından doğan bir-iki art niyetli esnafın referans gösterilmesi, tefeci gözüyle bakılması da bizi yıprattı”