Telefon: 0 264 274 71 21 - E-Posta: info@sakuyder.org.tr

Güncel Haberler

Sakarya Sanayi Ticaret il Müdürü Sayın Emre ATMACA' nın katılımı ile birlikte Kuyumculuk Yetki Belgesi Mevzuatı üzerine 05 Kasım 2021 Cuma Saat 19.00 da Elegant'ta Genel bir toplantı yapılmıştır.

Sakarya Sanayi Ticaret İl Müdürlüğünün Duyurusu ile
Kuyumculuk Faaliyetlerinde bulunan Esnafımız 31 Aralık 2021 tarihine kadar Yetki Belgesi alması gerekmektedir. Bu sayede hizmet kalitesinin arttırılmasını, haksız rekabetin ortadan kaldırılmasını ve kayıt dışılığın önlenmesi amaçlanmaktadır.

14 Nisan 2021 Tarihli 31454 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik ile yapılan düzenlemeyle Kuyumculuk faaliyetlerinin adil rekabet koşulları altında yapılmasının ve sektörün daha nitelikli hale getirilerek sağlıklı bir işleyişe kavuşturulması hedeflenmektedir.

Yeni dönemde Kuyum Ticaretinin, işletmesi adına Yetki Belgesi alan tacirler ile Esnaf ve Sanatkarlar tarafından yapılacağı, halihazırda faaliyette olan kuyum işletmelerinin 31 Aralık 2021'e kadar durumları Yönetmeliğe uygun hale getirerek Yetki Belgesi almaları gerekmektedir.

Yönetmelikte Kuyum İşletmesinin Kuyum Ticaretinin yanı sıra faaliyette bulunabileceği alanların belirlenerek, opal, akik, kuvars gibi yarı kıymetli taşlar ile bu taşlardan yapılan tespih gibi süs eşyasının perakende satış, bakım ve onarımı ile perakende saat satış, bakım ve onarımının bu faaliyetlere dahil edilmiştir.

Yönetmelik sonrası kuyum niteliği taşımayan demo/imitasyon ürünleri kuyum işletmelerinde bulundurulamayacak ve bu ürünlerin satışı yapılamayacak, böylelikle tüketicide yanlış algı yaratılmasının ve sektörde haksız rekabetin oluşmasının önüne geçilecektir.

Yetki Belgesi ve başvurusu yapmak ve ayrıntılı bilgilere ulaşmak için Sakarya Ticaret İl Müdürlüğünün www.sakarya.ticaret.gov.tr internet sitesini ziyaret edebilirsiniz